Újház FEKI Újház FEKI
Csempeszalon
3+1 szempont, amit mindenképp vegyünk figyelembe laminált padlólap vásárlása előtt!

Aktualitások 3+1 szempont, amit mindenképp vegyünk figyelembe laminált padlólap vásárlása előtt!

A melegburkolatok közül a laminált parkettákat régóta szeretjük és használjuk előszeretettel, hálószobába, nappaliba, gyerekszobába. Sőt, már a konyhában és a fürdőszobában sem kell lemondanunk róla.

Mit mérlegeljünk a laminált parketta vásárlása előtt?

1. Szín és mintázat

A padlónk színe és mintázata nagyban befolyásolja térérzetünket. A világos, natúr árnyalatú változatok optikailag kifejezetten növelik a teret, a sötét, rusztikus változatok összenyomják, kicsinyítik a helyiséget. Ez utóbbiakat inkább nagy térben javasoljuk alkalmazni. Otthoni felhasználásra célszerűbb az üdébb, világos árnyalatokat választanunk, ezek közül is olyat, amely tökéletesen harmonizál a bútoraink, falaink és a beltéri ajtók színével is.


2. Kopásállóság

A nagy igénybevételnek kitett helyiségekbe, mint például az előszoba, vagy a nappali, mindenképpen a magasabb kopásállóságú terméktípusok közül érdemes választanunk, míg a hálószobákba elegendő lehet egy középkategóriás laminált padló is. Konyhába, vagy dolgozószobába, irodahelyiségbe, ahol nagy igénybevételnek, vagy görgős székek okozta súrlódásnak van kitéve a padlónk, mindenképpen a legmagasabb, AC4 vagy AC5 besorolású laminált lapot válasszunk! A pontos illesztésű lerakásra nagyon ügyelnünk kell, hiszen ez a feltétele annak is, hogy probléma esetén az élettartam-garanciát érvényesíteni tudjuk.


3. Fűtőberendezések

Ha hagyományos radiátorok a hőleadók a lakásban, akkor bármelyik laminált parkettát választhatjuk. Amennyiben azonban padlófűtésünk van, érdemes mérlegelnünk. A jól szabályozott melegvizes padlófűtés esetében többnyire nem okoz problémát a laminált parketta minősége és vastagsága, megfelelő hőáteresztő képességgel rendelkezik. Alá speciális fóliát és padlóalátétet kell használnunk, amelyet kimondottan padlófűtési rendszerekhez gyártanak. Elektromos padlófűtés esetén érdemes átgondolnunk alaposan, hogy a laminált parketta-e a legjobb megoldás. A gyakran erős hőhatás miatt a laminált padló akár meg is olvadhat, de kisebb-nagyobb károsodást mindenképpen szenvedhet.


+1 Ár

Végül, de nem utolsósorban ejtsünk szót az árakról is, hiszen ez mind felújítás, mind építkezés alkalmával jelentősen befolyásolja a döntésünket. Ha az igényeinknek és az igénybevételnek megfelelő minőségű, legjobb ár-érték arányú laminált parkettát keressük, térjünk be bizalommal az Új Ház Centrum bármelyik szakkereskedésébe, ahol hozzáértő munkatársak segítenek kiválasztani a megfelelő terméket!