Csempeszalon
Otthonteremtési támogatás
Divatirányzatok a szaniterek között

Aktualitások Divatirányzatok a szaniterek között

Ha betérünk egy kereskedésbe, mert éppen fürdőszobát tervezünk felújítani, szembe fogjuk találni magunkat azzal, hogy mint mindenben, ezen a területen is többféle irányzat és stílus közül választhatunk.


Színes, fényes szaniterek

A fehér és a króm egyeduralma egyre inkább megtörni látszik, hála a fekete színű szanitereknek, melyek egy cementhatású vagy márványhatású padlólappal és csempével igazán exkluzív összhatást kelt. A tereket nemcsak az óriási méretű padlólapokkal vagy vízálló vinyl lapokkal tágíthatjuk optikailag, hanem a szinte teljesen egybefüggő tér érzetét kelthetjük egy csodás walk-in zuhanykabinnal. Ezen szanitereket tisztítására kiemelten ügyelni kell, ugyanis egy matt felületen sokkal könnyebben meglátszanak a használatból keletkező ujjlenyomatok és vízkő.
Modern technológia a legkisebb helyiségben is

A tisztán tarthatóság megkönnyítésén természetesen a gyártók is dolgoznak, ezért a termékeket olyan impregnáló bevonattal látják el, melynek köszönhetően könnyebben tisztítható lesz a felületük, illetve a szennyeződések is nehezebben tapadnak meg rajtuk.

A dizájn mellett egyre nagyobb hangsúly kerül a környezettudatos és víztakarékos megoldásokra. Egy évtizede talán még mi sem gondoltuk volna, hogy egyszer megjelennek az okos szaniterek, mint például az okos tükör, okos toalett vagy okos fürdőszobai szekrények. A tükör fűtését bekapcsolhatjuk, hogy ne párásodjon, míg zuhanyozunk, és az okos bútorok NFC kapcsolaton keresztül tudják tölteni telefonjainkat!
Nyomon követhető víztakarékosság

A víztakarékos megoldások egyre elterjedtebbek, amikor levegővel keverik a kifolyó vizet, így sokkal kevesebbet használunk belőle egy-egy zuhanyzáskor vagy kézmosáskor, miközben a komfortérzetünk, semmilyen mértékben sem csökken.

A toalettek esetében már nem kizárólag a takarékos tartályok jelenthetik az egyetlen opciót, ha spórolni szeretnénk a vízzel. A perem nélküli kerámiák öblítéséhez nemcsak, hogy sokkal kevesebb vízre van szükség, de a tisztításuk is sokkal könnyebb. Kialakításukból adódóan sokkal higiénikusabbak, mint a hagyományos peremes változatok, ugyanis kevésbé tudnak megtelepedni rajta a baktériumok és kórokozók.

Bizonyos gyártók alkalmazásaival nyomon is követhetjük a vízfogyasztásunkat, illetve hozzárendelt eszközeink aktuális állapotát is figyelhetjük. Ez azért fontos, mert akár értesítést is kaphatunk, ha valahol szivárgás keletkezett és lezárhatjuk a teljes vízrendszert anélkül, hogy hazamennénk.