Csempeszalon
Otthonteremtési támogatás
Felújítók figyelem! Ezek a trendek hódítanak 2021-ben

Aktualitások Felújítók figyelem! Ezek a trendek hódítanak 2021-ben

Minden évnek megvannak a maguk lakberendezési és belsőépítészeti trendjei. Érdemes azonban olyan divatirányzatokat követnünk, amelyek hosszú időn keresztül stílusosak maradhatnak.

Az újHÁZ Centrum szakértői összegyűjtöttek öt trendet, aminek alkalmazásával elképesztően látványos szintre emelhető a lakásfelújítás eredménye.

1. Fenntarthatóság, környezettudatosság, víztakarékosság

Napjainkban egyre többen keresnek olyan megoldásokat, amelyekkel csökkenthetik ökológiai lábnyomukat. Szerencsére nem szükséges kényszerű kompromisszumokat kötni, és nem kell feláldozni otthonunk egyediségét a fenntarthatóságért, ugyanis változatos mintázatú, különböző stílusú otthonhoz illeszkedő, környezettudatos anyagok közül tudunk választani. A melegburkolatok közül tökéletes választás lehet a laminált padló, mely a hagyományos faparketta gyártásánál keletkező hulladékból készül. A fürdőszoba kialakítása során pedig érdemes minél több víztakarékos eszközt alkalmazni, melyek segítségével bár kevesebb vizet használunk el kézmosáskor, zuhanyzáskor, vagy éppen a toalett leöblítésekor, ez a komfortérzetünkből semmit sem von el.


2. Antibakteriális felületek, könnyű és eredményes tisztíthatóság

Mind a szaniterek, mind pedig a burkolóanyagok esetében a figyelem középpontjába kerültek az úgynevezett antibakteriális megoldások, illetve azok az anyagok, amelyek felülete könnyen tisztítható, valamint ellenáll a fertőtlenítőszereknek. A szaniterek közül ilyenek a perem nélküli kerámia toalettek, a burkolóanyagok esetében pedig az antibakteriális felületkezeléssel ellátott változatok emelhetők ki. Szintén a könnyű tisztíthatóság és a higiéniás szernek való nagyfokú ellenállás miatt nő a lakossági vásárlók részéről is az érdeklődés a rendkívül dekoratív vinyl burkolatok iránt, melyek között természetes fa, kőhatású változatok és modern mintázatúak is megtalálhatók. Ma már megvásárolhatók a laminált padlók köréből is olyan antisztatikus tulajdonságokkal rendelkező, kiemelkedő esztétikai értékkel bíró burkolatok, amelyek nagyfokú higiéniás körülményeket biztosíthatnak.

3. Okosmegoldások

Az energiahatékony megoldások mellett, folyamatosan növekvő figyelem övezi azokat az okoseszközöket is, amelyek segítségével életünk könnyebbé, még kényelmesebbé válik. Ilyen például az okos tükör, amely megakadályozza a felület párásodását a zuhanyzás ideje alatt, vagy éppen azok a vezeték nélküli töltővel ellátott bútorlapok, amelyek a telefon töltését is biztosítják úgynevezett NFC kapcsolaton keresztül. Az okoseszközök közül kiemelkednek azok a szaniterek, amelyek szenzoraiknak köszönhetően a vízszivárgást is észlelik, azonnal üzenetet küldenek a tulajdonos okostelefonjára, aki így a komolyabb károkat megelőzve, a lehető leghamarabb be tud avatkozni és el tudja zárni a vizet.


4. Semleges színek, természetes hatás, nagy méretek

A naturális színek és mintázatok a burkolóanyagok esetében is hódítanak. Kifejezetten trendivé váltak a rusztikus, vintage stílusú változatok, amelyeken a valódi fát teljes mértékben megidéző erezetek és csomók láthatók. Ugyanakkor a lamináltak és a járólapok esetében is egyre többen választják a nagyméretű, világos színű darabokat, amelyek optikailag növelik a helyiséget. Szintén fokozódik a kereslet azok iránt az innovatív click rendszerrel ellátott laminált lapokért, amelyeket egy személy is le tud rakni szaktudás, vagy nagyobb rutin nélkül is. A luxusérzetért pedig egyre több otthonba kerülnek nagyméretű márványlapok, amelyek a nappali főfalát, padlózatát, de akár a konyhapultot is díszíthetik, kifinomult eleganciát sugározva tulajdonosáról.


5. Élénk színű szaniterek, retro hatású csempék

A csempék esetében számos trend fut egymás mellett. Annak ellenére, hogy leginkább a letisztult design hódít, a lakásfelújítók szívesen választanak etno vagy geometrikus mintázatú burkolóanyagokat is. Emellett pedig évek óta slágernek számít a retro stílusú, fekte-fehér mintázat is, a hagyományos négyzet alakú darabok helyett pedig akár hatszögletű, vagy trapéz formájú csempékkel is díszíthetjük otthonunkat. A szaniterek esetében a fehéret, illetve a krómot egyre inkább felváltják a színes darabok, amik a helyiségek fókuszpontjaként is szolgálhatnak.