Újház FEKI Újház FEKI
Csempeszalon
Új csillagok születtek az Atlas Concorde Marvel univerzumában

Aktualitások Új csillagok születtek az Atlas Concorde Marvel univerzumában

Amikor azt hinnénk, hogy nincs új a nap alatt a márványhatású burkolatok univerzumában, akkor jön az Atlas Concorde és hoz három vadonatúj kollekciót.

Az Atlas Concorde márványhatású burkolatai 10 éve egyet jelentenek a különleges dizájnnal. A burkolatok nemcsak a márvány időtlen szépségét örökítik meg, annál sokkal többet jelentenek. Az Atlas Concorde márványhatású kollekcióiban a gyártó úgy dolgozta fel ennek a nemes kőnek az eredetiségét, hogy közben valami egészen újszerűt teremtett, elég csak a különleges színeket, a dekorokat vagy az egészen elképesztő mérettartományokkal büszkélkedő formátumokat említenünk. A márványhatású burkolatok az elmúlt évtizedben meghódították a belsőépítészetet, ami annak is köszönhető, hogy a klasszikus márványhoz képest a márványmintás hidegburkolatok még esztétikusabban, kifinomultabban és még rafináltabban adják vissza azt az eleganciát, amit a márvány közvetít.

Az Atlas Concorde márvány univerzuma, amit a gyártó csak Marvel Word-nek nevez, 3 új termékcsaláddal bővült.

A Marvel Gala kollekciót leginkább egy értékes ékszergyűjteményhez hasonlíthatjuk. A padló- és falilapokat egyaránt felsorakoztató lapcsalád létrehozásában az inspirációt maga az anyatermészet szolgáltatatja. A burkolatok intenzív színvilága Alaszka gleccsereit, a kaliforniai sivatagot, az Amazonas zöldjét, a trópusi tengerek türkizkékjét vagy az izlandi vulkánok mély feketéjét tárja elénk.


A Marvel X lapcsalád nevében hordozza az ünnepelt 10 évet. A kollekció fehér és a szürke árnyalatok gyűjteménye , a színek a legismertebb természetes köveket, a calacatta vagy a fior di bosco márványt idézik. A burkolatokon egészen látványos erezeteket látunk, amelyek a klasszikus tónusok mellett is újszerű, modern látásmódot tükröznek.


A Marvel World harmadik, legújabb kollekciója a Marvel Travertine, amely bár egy üledékes mészkő feldolgozásaként született, azért illeszkedik az Atlas Concorde Marvel világába.

A travertin manapság az egyik legkedveltebb burkolóanyag, főként a homlokzati burkolásban. A kollekció kültéri lapjai természetesen teraszokat, medencetereket és épülethomlokzatokat is díszíthetnek, ugyanakkor érdemes szemügyre venni a beltéri fali- és padlóburkolatokat is, amelyek között elképesztően látványos, minimalista mintákkal díszített dekorlapok és mozaikok is megtalálhatók. A travertin ugyan nem márvány, hanem üledékes kőzet, ettől függetlenül a porózus szerkezetű anyag, ellenálló kőporcelán utánzata szépen megfér a márványhatású burkolatok sorában.


Ahogy a gyártó korábban megjelentett márványhatású burkolatai, úgy a három új kollekció sem nélkülözi az XL-es méretekkel rendelkező megalapokat. A 120×278 cm-es lapok már könnyített változatban, mindössze 6 mm-es anyagvastagsággal készülnek a könnyebb kezelhetőség érdekében. A márványmintás és a travertin verziók megaméretben különös eleganciát sugallnak akár a padlóra kerülnek, ha a falakról köszönnek vissza és akkor is, amikor konyhapultok vagy konyhai szigetek burkolataként alkalmazzák őket.