Újház FEKI Újház FEKI
Csempeszalon
Víztakarékosság a fürdőszobában

Aktualitások Víztakarékosság a fürdőszobában

A vízbázisok védelméért, a vízpazarlás csökkentéséért egyénileg is sokat tehetünk, ebben segítségünkre vannak azok a korszerű technológiák, amelyek ma már bárki számára hozzáférhetők.

Egyéni vízfogyasztásunkat kis odafigyeléssel is mérsékelhetjük, a legkézenfekvőbb megoldások között említhető, hogy fürdés helyett a tusolást választjuk, hiszen ezzel 100-200 liter víz helyett akár 40-60 literrel kevesebb víz fogy. S, ha már zuhanyzás, akkor itt jönnek képbe azok az innovatív technológiák, amelyekkel tovább haladhatunk a tudatosság útján. A Hansgrohe EcoSmart és AirPower megoldásai egyaránt alkalmasak arra, hogy tökéletes zuhanyélményt nyújtsanak úgy, hogy a közben a vízpazarlást is megelőzik.


Az EcoSmart a zuhanyfejbe vagy a csapba épített láthatatlan „ összetevő”, amely automatikusan reagál a víznyomásváltozásra és akár 60 százalékos vízmegtakarítást tesz lehetővé. Az EcoSmart technológia percenként 5 literre korlátozza a vízátfolyást, és mivel így kevesebb vizet kell felmelegíteni, végső soron az energiatakarékosság elve is érvényesül.

A Hansgrohe másik korszerű megoldása az AirPower technológia, amelynek lényege, hogy a zuhany vízsugártárcsája nagy felületen levegőt szív be. A levegővel dúsított víz nem csak a tusolást teszi kellemesebbé, de a vízfogyasztást is csökkenti. A Hansgrohe számos mosdó csaptelepét is felszerelte a technológiával, amely puhává teszi a vízcseppeket.