Újház FEKI Újház FEKI
Csempeszalon
HETI 5-lettár

Aktualitások HETI 5-lettár

5 tipp a Jakuzzi vásárláshoz

1. Méret és elhelyezés

Először határozd meg, hogy milyen méretű jakuzzit szeretnél, és hol szeretnéd elhelyezni. Mérd le a rendelkezésre álló teret, és győződj meg róla, hogy van elegendő hely a medence számára. Fontos megfontolni az elérhető kilátást, árnyékot és a szélvédett területet is.

2. Személyek száma

Hányan fogják rendszeresen használni a jakuzzit? 2-3 személyes masszázsmedence jó lehet otthonra, ha Te és párod hétvégente könyvet olvasgatnál, vagy hosszan beszélgetnél a medencében. Nagyobb társaságot kiszolgáló medence nyaralóba viszont már legyen 5-6 férőhelyes.

Te és a többi felhasználó mekkora? Egy 170 centiméteres átlagos testalkatú felnőtt és egy növekedésben lévő gyerek kényelmesen elfér abban a medencében, amelyben egy 200 centis kosaras, egy testépítő, vagy egy nagyobb testfelületen szerethető kolléga már szűkösen – hiába 2-3 férőhelyes ugyanaz a medence.

Mindezt nem kell papíron, otthon kitalálni: a bemutatóterembe hívd el a teljes jakuzzihasználó kompániát, majd üljetek és feküdjetek bele a kiszemelt medencébe. Már vásárlás előtt, a helyszínen ki fog derülni, ha valahol nyom, nem fér el valaki lába vagy karja. 

3. Karbantartás

Milyen vízkezelést válasszak? Víz, víz, tiszta víz, de nem mindegy, hogyan. Idézd fel magadban az „uszodaszagot”: a klórral kezelt víz jellegzetesen undorító illata, amit jól megszoktunk. Ezt a szagot elfelejtheted, mert környezet-, pénztárca- és bőrbarát alternatívákat használ a gyártó. 

EASY beépített automata vízkezelő rendszer

Nátrium-bromidos vízkezelés, amivel annyit kell foglalkozni, hogy 1 gombot a medence oldalán megnyomsz. Kezdő medencetulajoknak ajánlott. 


Brómos vízkezelés

A klórnál kíméletesebb szer, a baktériumok viszont ugyanúgy nem szeretik. 3-5 naponta kell adagolni egy tablettával. (Magától értetődő, de mindent megmutatnak a szerviz munkatársai.)


Aktív oxigénes vízkezelés

Babafürdetésekhez jellemzően aktív oxigénes vízkezeléssel készítik fel a vizet, mert ha van kíméletes vegyszer, akkor ez az. Hetente beleönti a folyadékot a medencevízbe, és kész van.

SpaBalancer

Ez már egy vegyszermentes vízkezelő csomag az ínyenceknek: van benne aktív oxigénes tisztító, illetve ásványok és enzimek keverékéből összeállított teljesen szagtalan tisztító (ennek működése már-már zseniálisan egyszerű: az enzimek és ásványok kis „tokot” képeznek a baktériumok és kórokozók körül, mellyel egyrészt elzárják a tápanyagtól, másrészt így akkora méretűvé válnak, hogy a szűrőn fenn tudnak akadni).

A kezdeti sűrű szűrőmosások elhagyása után heti 1 mérőpoharas adagolással „le van tudva” a vízkezelés. Bármilyen vízkeménységnél működik, és megtartja a víz természetes pH-értékét (emiatt különösen lágy, a legérzékenyebb bőrűek is szeretni fogják az így kezelt vizet).

A medencevíz 6 havi cserélgetése helyett a SpaBalancerrel kezelt vizet sokkal tovább használhatod, így kíméli a környezetet, miközben pénzt, energiát, és vesződséget spórol.


4. Kiegészítők és funkciók

Tartós, cserélhető, állítható masszázsfúvókák

Rozsdamentes acéllal vannak a fúvókák befedve, mert ez tartósabb, mint a silány krómozott változatok (mind a szerkezete, mind a felülete).

Cserélhető fúvókák. Ez a használatot is könnyíti, mert azonos átmérő esetén egyik szabályozható fúvókatípus kicserélhető a másikkal (így az üléseket még tovább egyediesítheti).

Fúvókatípusok minden igényre

Mindegyik nyitható/zárható fúvókát cserélheted! Egyetlen dologra kell figyelni: a csőmérethez válassz fúvókát.


5. Környezetkímélő technológia

Going Green VitalSpa

Sztirolmentes poliuretán habbal kiváltjuk a régi technologián alapuló üvegszálat és a gyantát. A 2023-as modern medencehéj 2 rétegű:

1.) antibakteriális akrilfelület

2.) és Greensir® poliuretán hab

A kevesebb több: a Greensir® PU hab (és modern gyártástechnológiája) nemcsak kiváltja az üvegszálat, hanem erősebb, tartósabb nála és jobban hőszigetel. Az ígéret fedezeteként 2023-tól még hosszabb garanciát kap a VitalSpa-medencékre.

A VitalSpa medencével egy tisztább terméket választasz – egy tisztább jelenért és jövőért. A világ több száz jakuzzigyártója közül mi már azzal a technológiával dolgozunk, ami tiszta és zöld.

A Greensir® gyártástechnológiája és poliuretán habja a medence teljes élettartama során tisztább és fenntarthatóbb.

Tisztább a múltban: gyártása során a károsanyag kibocsátása szinte nulla és nincs vegyszerterhelése sem a környezetre, sem a manufaktúrára.

Tisztább a jelenben, mert használata egészséges és környezetkímélő.

Tisztább a jövőben, mert, a medencehéj újrahasznosítható.